• PLAYDRAMA

  AdresaSavska bb SPLIT
  Telefonski broj091 4444 495
  NapomenaGlumački studio kazališta PlayDrama započeo je s radom u listopadu 2010. godine. Od tada je u radu studija sudjelovalo više od 500 polaznika različitih generacija. Rad u studiju podijeljen je male grupe od desetak polaznika, ovisno o njihovoj dobi. Cilj glumačkih vježbi nije samo upoznavanje s glumačkim tehnikama, nego i razvoj cjelokupnih kreativnih potencijala, upotpunjavanje znanja o tijelu, dikciji, disanju, govoru. Ove vještine polaznicima mogu biti na korist bez obzira kojim se zanimanjima baviti u budućnosti.
  Vrsta aktivnostiGluma
  Dobna skupina
  • OSNOVNA ŠKOLA
  • SREDNJA ŠKOLA
  Lokacija održavanjaSavska bb (Dom mladih)
  Termini održavanja
  • CIJELA ŠKOLSKA GODINA
  Više o programuProgram uključuje devetomjesečna predavanja, produkcije kazališnih predstava i radio produkcije. Kroz program studija polaznike vode kazališni profesionalci koji imaju jako puno iskustva s ovakvim programima, kroz rad u našem studiju ili kroz rad sa studentima glume.
  Rad glumačkog studija organiziran je prema metodama raznih glumačkih škola s osobitim naglaskom na učenjima Mihaila Čehova, Stanforda Meisnera i Cicely Berry. Ove vježbe prošli su svi profesionalni glumci na svijetu. Mi smo ih, naravno, prilagodili uzrastu i iskustvu naših polaznika. S polaznicima radimo na koncentraciji, tehnikama emotivnog pamćenja, pokretu, glasu, tehnikama govora, improvizacijama, te na razumjevanju i interpretaciji zadanog teksta. Vremenom je studio razvio i vlastite vježbe, nastale kroz improvizacije, koje su kasnije uvrštene u redoviti program studija.
  Ovakav pristup polučio je jako dobre rezultate, osobito u radu s djecom. Rad u studiju pomogao je mnogima da savladaju probleme u komunikaciji i općoj socijalizaciji. Povratne informacije, koje imamo od roditelja, govore nam o poboljšanjima i u ostalim aktivnostima, osobito u školi.

  ZAŠTO ODABRATI BAŠ NAS?

  Pored završnih predstava, koje se održavaju svake godine u lipnju i na kojima je publika mogla uživati u Ivani Brlić Mažuranić, A. P. Čehovu, H. C. Andersenu, Ezopu, Kišonu, Harmsu, japanskim i kineskim bajkama, Glumački studio kazališta PlayDrama izveo je i čitav niz cjelovito produciranih predstava, među kojima treba istaknuti Homerovu „Ilijadu“, Shakespeareov „San ljetne noći“, predstave „Barcelona“, „Majkovanje“ i „Forumovanje“. Djeca iz našeg studija realizirala su u sklopu profesionalnog programa kazališta PlayDrama predstavu „Moje je ime Anne Frank“. Brojni naši polaznici dobili su prilike na filmu i televiziji, a nastupali su i na pozornicama profesionalnih kazališta. U našem studiju rodila su se i mnoga prijateljstva. Radimo predano i ozbiljno, ali uz rad važno je i druženje i radost ponovnog susreta s prijateljima.