• MUSICA

  AdresaNinska 48 SPLIT
  Telefonski broj098 357 386
  Vrsta aktivnostiGlazba
  Dobna skupina
  • VRTIĆKI UZRAST
  Termini održavanja
  • CIJELA ŠKOLSKA GODINA
  Više o programuOdgoj s glazbom je program koji je osmišljen za predškolsku dob te omogućava djeci razvoj uz glazbu bez obzira na urođene glazbene sposobnosti.
  1. Redovan program koji se održava jednom tjedno djecu upoznaje sa raznim načinima muziciranja; ocrtavanje glazbe šarenim maramama, izražavanje pokretom, korišenje raznih udaraljki neodređene visine tona poput štapića, kastanjeta, marakas i raznih drugih te onih s određenom visinom tona poput ksilofona, metalofona, zvona, itd.
  Jednom mjesečno u vrtić stižu glazbeni akademici sa svojim instrumentom i djecu upoznaju s njim na njima prilagođen način.
  2. Koncerti klasične glazbe za djecu i roditelje od 0-6 je potpuno prilagođen djeci, a djeca na koncertu plešu, pjevaju, izražavaju se pokretom uz klasičnu glazbu, maze se s roditeljima i povezuju zvuk s dodirom i slikom.
  3. Oslikavanje klasične glazbe radionica je koja je osmišljena u suradnji s akademskom kiparicom Anjom Rakidžijom, a prilagođena je dobi od 4-6. Na ovoj radionici djeca se izražavaju neverbalno uz slušanje klasične glazbe I uče prepoznavati svoje osjećaje. Upoznavaju sa raznim tehnikama slikanja, crtanja i modeliranja.
  4. Glazbaonica je radionica osmišljena u suradnji s dramskom pedagoginjom Jasmina Žiljak Kujundžić koja djeci pripovjeda priču uz pratnju klasične glazbe. Djeca doživljavaju likove na jedan potpuno novi način, uz glazbu instrumenta i kostimiranog pripovjedača

  ZAŠTO ODABRATI BAŠ NAS?

  Program Odgoja s glazbom je zaista osmišljen da djecu odgaja uz glazbu koja pruža toliko puno pri rastu djeteta. Razvoj motorike, mentalnih sposobnosti, socijalizacija, verbalno i neverbalno izražavanje djeteta te razvija glazbeni sluh i ritam te omogućuje dobru podlogu djetetu koje će upisati glazbenu školu.