• JK LABUD

    AdresaUvala baluni 9 SPLIT
    Telefonski broj099 215 9713
    Vrsta aktivnostiJedrenje
    Dobna skupina
    • OSNOVNA ŠKOLA
    Lokacija održavanjaAkvatorij gradske luke i ispred nje
    Termini održavanja
    • CIJELA KALENDARSKA GODINA
    Više o programuJedrenje je jedan od rijetkih sportova kojim se može baviti svaka osoba tijekom cijelog svog života, što e potvrda da je jedrenje jedan od najzdravijih sportova na svijetu. Elementi koji su djeci u dobi između 8 i 12 godina najpotrebniji za pravilan i skladan psihofizički razvoj upravo su oni koji u osnovama karakteriziraju jedrenje kao sport:
    • boravak na čistom morskom zraku, daleko od zagušljivih gradskih prometnica, maksimalno pozitivno utječe na povećanje aerobnih kapaciteta, odnosno funkcija krvožilnog sustava, na rad srca, pluća te žlijezda za regulaciju fizioloških procesa u organizmu…
    • samostalno upravljanje jedrilicom izravno utječe na razvoj samodiscipline i samostalnosti kod djece, a koristeći pri tom isključivo vlastite sposobnosti suprotstavljajući se vjetru i valovima izravno se utječe i na razvoj svih motoričkih sposobnosti, pogotovo onih najvažnijih: koordinacije, ravnoteže, fleksibilnosti, brzine…
    • sam boravak u jedriličarskom klubu, druženje i igra sa svojim vršnjacima te stjecanje znanja i vještina u školi jedrenja kod djeteta će stvoriti zadovoljstvo i sreću te čvrste i pozitivne odgojne, zdravstveno higijenske i prehrambene navike.

    Uz jedrenje djeca imaju i kondicijske treninge primjerene njihovoj dobi i razvoju. Pripremaju se brojna predavanja na teme koje su im interesantne a vezane su za jedrenje, zdravu prehranu kao i razne igre koje im pomažu u socijalizaciji, brzom razmišljanju, motorici - sve prilagođeno uzrastu.

    ZAŠTO ODABRATI BAŠ NAS?

    Jedriličarski klub Labud najstariji je jedriličarski klub u gradu, osnovan je 1924. godine.Tijekom 95 godina neprekidnog djelovanja klub ima zavidan broj osvajača, državnih, evropskih i svjetskih medalja te predstavnike na Olimpijskim igrama. Školu jedrenja vodi stručni kadar koji pruža kvalitetne temelje za daljnje bavljenje jedrenjem u više disciplina i to u klasi Laser, Finn, 420, 470, RSX. Upravo ova raznovrsnost pruža mogućnost kvalitetnog i postojanog angažmana u sportu što je bitna karika u razvoju mlađe populacije.