• JK ZENTA

  Adresa Cvjetna 1 SPLIT
  Telefonski broj021 388 - 996
  NapomenaJK Zenta kreće s poučavanjem djece i mladih na način da ih uvodi u STEM područje preko radio upravljanih jedrilica koje se koriste u edukativno-sportske svrhe.
  Vrsta aktivnostiRadio upravljano jedrenje
  Dobna skupina
  • OSNOVNA ŠKOLA
  • SREDNJA ŠKOLA
  Lokacija održavanjaCvjetna 1, Zenta
  Termini održavanja
  • CIJELA KALENDARSKA GODINA
  Više o programuJK Zenta predstavlja program tehničke kulture radio upravljanog jedrenja kojemu je glavni cilj povećati zainteresiranost, uključenost te rast znanja i vještina djece i mladih unutar STEM područja u RH. Prvenstveno, pilot program u 2018. godini zamišljen je kao realizacija brojnih aktivnosti unutar jedriličarskog modelarstva koje uključuje elektroničke komponente, fiziku, sustave daljinskog upravljanja te 'mini-regate' s treninzima. Njime se kao svrha postavlja rast tehničke pismenosti te znanja i vještina unutar STEM područja uz mnoštvo zabave i svježeg zraka za djecu i mlade.

  ZAŠTO ODABRATI BAŠ NAS?

  JK Zenta preko jedriličarskog modelarstva pridonosi pozitivnoj integraciji djece i mladih u društvo putem poticanja zanimanja za znanstveni pristup te eksperimente koji su snažna karika unutar modelarske klase DragonForce RG65. Budući da se našim programom dolazi do djece i mladih preko iskusnih mentora i edukatora, pojačat će se i mogućnosti učenja od svjetskih i europskih osvajača medalja kroz što kvalitetniji pristup u radu. Međunarodna zajednica itekako je zamijetila vrhunske rezultate hrvatskih predstavnika radio upravljanog jedrenja gdje držimo i aktualnog svjetskog prvaka iz Zente. Radio upravljano jedrenje nudi djeci i mladima zabavu na do sada neviđen način! Ne samo da je omogućeno jednostavno sudjelovanje u sastavljanju i upravljanju DragonForce RG65 jedrilicama, već se djecu i mlade uči proaktivnim stavovima odgovornosti te kritičkom razmišljanju uz jačanje timskog duha. Da je STEM područje itekako usklađeno s ciljevima i prioritetima radio upravljanog jedrenja u Zentu itekako dokazuju brojna predavanja i radionice uz korištenje radio upravljačkih sustava, pojašnjavanje ‘fizike jedrilja’, proučavanje naprednih materijali izrade trupa i ostalih dijelova, funkcioniranje elektromotora, spoj programiranja i podešavanja elektronike, definiranje strategije pri upravljanju jedrilicom, proučavanje snage i intenziteta vjetra. Uz stjecanje novih prijateljstava pozivamo svu djecu i mlade te roditelje da nas kontaktiraju i ostvare promociju od 2 tjedna gdje besplatno mogu ući u dinamični svijet radio upravljanog jedrenja!