• Predavanje psihologa i kineziologa

  Utjecaj sporta na razvoj samopouzdanja djece i mladih

  U 11.-om tjednu psihologije koji se ove godine održava od 19. do 25. veljače kroz  različita događanja i aktivnosti psihologa, održati će se i  zanimljivo predavanje u središnjici Gradske knjižnice Marka Marulića. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2018. u 16:30 h i namijenjeno je sportašima, trenerima i roditeljima.
  Dječja psihologinja će govoriti o utjecaju sporta na razvoj samopouzdanja djece i mladih. Koji sport odabrati za dijete? Kako biti djetetu roditelj a ne trener? Kako djetetu biti podrška i onda kada želi odustati od sporta? Zašto su neuspjesi „dobri“ i što nas uče?
  Trener s višegodišnjim iskustvom će nas upoznati kako jačati samopouzdanje malih i velikih sportaša, kako pomoći onima koji su nesigurni i boje se natjecati, a kako to izgleda ostvariti svoj san i “uzeti medalju”.
  Sportske psihologinje će otkriti je li mit ili istina “samopouzdanje ili imaš ili nemaš”, što je “lažno” a što “napuhano” samopouzdanje, kako utječe na motivaciju i koncentraciju sportaša, kako pomoći treneru u radu sa sportašem niskog samopouzdanja, te koja je uloga sportskog psihologa kao člana stručnog tima.
  Odgovore na ova i mnoga druga pitanja potražimo zajedno na predavanju.

  Predavači su: sportske psihologinje Nataša Stefanovski i Vedrana Radić Brajnov, dječja psihologinja Žana Pavlović i kineziolog Boško Rozga.