• SVAKU SUBOTU DO SREDINE STUDENOG

  Uključite se u volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja na obroncima Mosora

  Od subote, 29.rujna, kreće velika volonterska akcija revitalizacije opožarenih područja Dalmacije – „Boranka“.

  Pošumljavati će se svake subote na obroncima Mosora, ispod „Zvjezdanog sela“, zaključno sa subotom 17.studenog, a jedini izuzetak je subota 27. listopada.

  Za sudjelovanje se svi zainteresirani građani mogu prijaviti radnim danom, između 18:00 i 20:00 h, na broj mobitela 098 343 970, a prijave se zaprimaju do popunjenja predviđenog broja mjesta, za svaki termin.

  U pošumljavanju će, zbog organizacijskih zahtjeva, moći sudjelovati isključivo građani čije prijave budu zaprimljene ovim putem. Osiguran je prijevoz, a ukrcaj će biti na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, s polaskom u 10:00 h.

  Povratak je predviđen do 17:00 h.

  Sve što trebate ponijeti sa sobom su dobra volja, adekvatna obuća i odjeća i kabanicu u slučaju nestabilnog vremena.

  Pošumljava se i po promjenjivim vremenskim uvjetima, kao i po laganoj kiši.

  Osigurani su lokacija, sadnice, alat, prijevoz, marenda, piće za osvježenje…pa čak i zaštitne rukavice za one kojima budu trebale…kao i stručne upute, te dežurstva Crvenog križa i HGSS, za eventualne slučajeve nezgoda.

  Organizatori su zahvalni na dosadašnjem velikom interesu građana, ali ističu da su im resursi ograničeni, pa neće moći uključiti u kampanju sve zainteresirane.

  Zato napominju da se za popunu preostalih kapaciteta pribilježite što prije, jer će se mjesta popunjavati po načelu prvenstva prijave i po konkretnim datumima.

  Želimo nam svima uspješnu akciju, povoljne vremenske uvjete, siguran boravak u prirodi, puno dobre zabave i zavidan učinak u poboljšanju prirode!

  Organizatori – Savez izviđača Hrvatske, Splitski skautski zbor i HGSS.