• Mladi asovi do 14 godina

  Splitski tenisači Mili i Dino na krovu su Europe

  Splitski tenisači na krovu Europe. Hrvatski reprezentativci Mili Poljičak i Dino Prižmić, pod vodstvom izbornika Igora Blaževića, juniorski su prvaci Europe u paru!
  Na Europskom prvenstvu uzrasta do 14 godina koje je održano u češkom Mostu otišli su do kraja pobijedivši u finalnom susretu češku kombinaciju Hynek Barton, Matthew William Donald s 2:0 u setovima (6:4, 6:2). Na putu do naslova pobijedili su u pet mečeva uz dva izgubljena seta.
  Mili Poljičak ujedno je i europski doprvak u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je naš tenisač (4. nositelj) u finalu izgubio od Francuza Seana Cuenina u dva seta 6:2, 6:3.
  Europsko juniorsko prvenstvo u organizaciji Tennis Europe počelo se održavati 1976. godine, jednom godišnje u tri dobne skupine, 14, 16 i 18 godina. Ovaj događaj jedan je najpopularnijih i najuglednijih u kalendaru kako za igrače, tako i za nacionalne teniske saveze. Deset igrača koji su postali svjetski broj 1 na ATP listi bili su i osvajači Europskog juniorskog prvenstva, što dovoljno govori o značaju ovoga natjecanja.
  Mili Poljičak trenira na splitski Baterijama pod budnim okom trenera Jakova Pavića. Nova je ovo sada prilika za feštu na Baterijama, dvjestotinjak metra udaljenima od teniskih terena na Firulama, nakon što je Pavić, inače otac našeg asa Mate Pavića, prije tjedan dana oženio kći Mateu, Matinu sestru. Četitamo stoga “Baterijama” višestruko, bit će još razloga za slavlje, ne sumnjamo.
  Poljičak je pokazao pravi sportski duh, nakon što je zbog bolesti imao nešto lošiji nastup na Prvenstvu Hrvatske do 14 godina u Splitu kada je u svibnju zaustavljen u četvrtfinalu, smogao je snage opet ući u formu i na velikoj sceni umalo osvojiti i pojedinačni naslov na Europskom prvenstvu.
  Valja svakako naglasiti i kako je na spomenutom Prvenstvu Hrvatske do 14 godina najbolji bio baš njegov par u “dublu” Dino Prižmić, inače godinu mlađi, u “ulaznoj” godini konkurencije tenisača do 14 godina. Bio je tada baš na početku rda sa svojim novim trenerom Željkom Stanićem, eto sada i titue na međunarodnoj rzini za Dina, inače igrača TK Split 1950, dok je Poljičak u redovima splitskog Pomaka. Pred ovom su dvojicom, čini se, velike stvari. Ali i jako puno rada.