• Mini rukomet

  Pred špiljom Vranjačom novi Balići i Metličići pokazali da imaju “ono nešto”

  Treći po redu mini rukometni kup Vranjača kup 2018. u organizaciji Rukometnog kluba Dugopolje i Turističke zajednice općine Dugopolje održan je u subotu 19.5. na izletištu Crkveni doci u Kotlenicama. Kako i ime kupa nalaže igralo se, na posebno prilagođenom travnatom terenu, nedaleko od ulaza u špilju Vranjaču. Natjecatelji su ove godine dječaci i djevojčice rođeni 2008. i mlađe.
  Pozivu na turnir odazvao se popriličan broj klubova. Tako su ove godine uz domaćina RK Dugopolje nastupili i RK Solin, RK Kamičak, RK Jadro, RK Mini Sunce, RK Mladost (Donji Miholjac), RK Vodice, RK Jerkovac, RK Opus, ŽRK Hvar, ŽARK Split.
  Od navedenih klubova, jedanaest ih se natječe u muškoj konkurenciji te osam u ženskoj.
  Većina odazvanih klubova su iz Dalmacije, dok su najdalji mališani stigli iz Donjeg Miholjca.
  Prva imena organizacije su Tihomir Mustapić i Zoran Buzov, osnivači i treneri dugopoljskog kluba. Mustapić je bivši rukometaš koji je nastupao za nekoliko hrvatskih prvoligaša.
  U suradnji s Buzovom prije tri godine u Dugopolju osnovao je prvi rukometni klub za djecu na ovim prostorima. Da ne ostane sve na riječima, Dugopoljci se mogu pohvaliti s preko 80 upisane djece koji redovito treniraju kao članovi kluba, te prisustva na mnogim lokalnim turnirima. Njihov cilj promicanja, razvitka i unapređenja rukometa u potpunosti opravdava želju za dodatnim radom.
  – U suradnji s Turističkom zajednicom općine Dugopolje i ove godine smo uspjeli skupiti dovoljan broj klubova za natjecanje, omogućili teren te organizirali treći po redu Vranjača kup. Lani nam se odazvao Zlatko Saračević kao gost turnira a ove godine imamo čast da nam ovaj događaj uveliča Zoran Mikulić. Veliko hvala komunalnom poduzeću koji se pobrinuo da improviziramo mini terene za igru te namjestimo kompletnu infrastrukturu. Uz sve to osigurali smo doručak i ručak za sve natjecatelje. Od klubova, goste iz Donjeg Miholjca smo ugostili i pružili im sve kako bi ostavili pravi sportski duh. Da nije samo naglasak na sportu, ipak su djeca u pitanju, organizirali smo posjet špilji Vranjači te odlazak na kupanje na neku od splitskih plaža. – kazao je Mustapić.
  Gost turnira koji je uveličao ovo natjecanje bio je već spomenuti Zoran Mikulić. Ime u hrvatskom rukometu vrijedno spomena, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atalanti 1996. godine te trener koji je istaknuo rukometne klubove Split i Zadar.
  – Okupili smo se u lijepom ambijentu, prvenstveno zbog djece, prirode i rukometa. Turnir će zbližiti djecu i sport. Prvi put se nalazim u Kotlenicama i imam samo riječi hvale. Način organizacije i ambijent su na razini, mogu usporediti turnir kao jedan lijepi rukometni izlet koji oživljava sport u svakom smislu. – nadodao je Mikulić.