• DIGITALNI DETOKS

  Obiteljski odmor na kojem djeca zaboravljaju na mobitele i tablete

  Školski praznici, vikendi i slobodno vrijeme pretvaraju se u noćnu moru roditelja! Kako privući pažnju klincima i na nekoliko ih sati odvojiti od omiljenog gadgata? Terme Tuhelj nude digitalni detoks u kojem će uživati čitava obitelj

  Ravnatelj cijenjene britanske škole King’s CollegeSchool u Wimbledonu,Andrew Halls prije nekoliko godina je izjavio da su neka djeca snažno pogođena kulturom koju smo stvorili – sve tvrdokornijim  svijetom u kojem se empatija kao jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta bori za opstanak. Stručnjaci smatraju da su danas milijuni djece suočeni s problemima mentalnog zdravlja, u prosjeku čak troje u učionici,  pa je prije dvije godine  britanski Odjel za obrazovanje preporučio školama da se uključe u eksperimentalni  program učenja o mindfulnessu. Na hrvatskom bismo to mogli prevesti kao pažnja ili pomnost, odnosno sposobnost da smo svjesni svega što se oko nas događa i da to prihvaćamo sa suosjećanjem, na miran i opušten način.

  Za jačanje povjerenja i povezanosti

  Da ovisnost o društvenim medijima i gadgetima negativno utječe na mentalno i fizičko zdravlje djece potvrđuju brojna svjetska istraživanja, a obiteljska putovanja jedan su od najboljih načina da klincima pružite minimalnu dozu digitalnog detoksa i pri tom ojačate povjerenje i međusobnu povezanost. Terme Tuhelj, atraktivna destinacija u središtu Hrvatskog zagorja, nude najmanje pet razloga zbog kojih će vaše dijete zaboraviti na omiljenu igricu i sve vrste ekrana.

  Povratak ljetu u Vodenom gradu

  Od kada je na zatvorenim bazenima u Termama Tuhelj niknuo Vodeni grad ljetu nema kraja. Šareni tobogani s brojnim prskalicama i vodenim igračkama omiljena su zabava djeci od tri do deset godina, a vodena zmija i zatvoreni Black Hole tobogan posebno privlače male ovisnike o adrenalinu. Ništa tako ne opušta i oslobađa nervoze, ljutnje i nestrpljenja kao plivanje, plutanje ili vježbe na vodi.

   Hodanje po vodi – i to je moguće!

  Aquazorb lopta apsolutni je hit sezone! Djeca jednostavno obožavaju hodati po vodi, a rado sudjeluju i u aqua-areobicu. Zabavne vježbe u vodi poboljšavaju tonus mišića, dobre su za kondiciju, a preporuka su za klince koja imaju loše držanje i probleme s kralježnicom. Veseli animatori brinu se da nikom ne bude dosadno, pa uz njih roditelji mogu malo predahnuti.

  Čokolada nije samo poslastica

  Lakiranje noktića u omiljenu boju san je svake djevojčice, čokoladna Tuhi masaža ne samo da divno miriše, nego je dobra za mišiće i kožu, a posebne masaže leđa, ruku i nogu za djecu od pet do 12 godina u isto vrijeme opuštaju i vesele.Wellness i spa za djecu jedan je od najatraktivnijih programa u Termama Tuhelj. Tu ćete otkriti kako obiteljsko saunanje može biti itekako zabavno, a vaša će djeca na ovakvom odmoru početi usvajati zdrave navike već od malih nogu.

  Zabava za male kreativce, opuštanje za roditelje

  Umjetnost i zdravlje s naglaskom na lokalne zagorske proizvode u fokusu su kreativnih Art&Spa radionica. Izrada tradicionalnih licitarskih srca, nakita, medenjaka od gline, priprema zdravih keksića i napitaka izazov su za klince, a uz ples, pjesmu, glumu, potragu za blagom, čitanje bajki, pidžama party ili spuštanje niz tobogan u igraonici na dvije etaže…,dan vrlo brzo prođe.

  Biciklom po Zagorju

  Ne zahtjeva vrhunsku kondiciju i jedan je od sjajnih načina za obiteljsko druženje na odmoru. Vožnja bicikla u prirodi zdrava je aktivnost za sve generacije. Biciklističke staze bregovitog Zagorja nisu ravne, ali nisu ni zahtjevne, a ima ih i za gradske i za brdske bicikle.