• Judo u Konavlima

  Nova oprema je vjetar u leđa za još bolje rezultate

  Prije neki dan, prije nego su počele prve borbe na tradicionalnom klupskom turniru s kojim se zaključuje godina,  članovi Judo kluba Dubrovnik dobili su najbolji božićni poklon od Općine koji su mogli očekivati. Radi se o sto novih strunjača, a uskoro im stižu i dva nova tatamija.

  Nitko od 80-ak sadašnjih članova kluba, te njihovih roditelja, članova obitelji i prijatelja, koji su nazočili klupskom turniru, nije skrivao oduševljenje činjenicom da će nakon više od 20 godina trenirati i natjecati se na novim strunjačama.

  – Zahvaljujući pomoći Općine, sad kad ćemo imati nove strunjače, odmah smo najavili kako će se 22. lipnja održati opet Kup Cavtata. Opet ćemo finalne borbe održati pod vedrim nebom, na cavtatskoj rivi. Zatim, naš klupski turnir, budući ćemo sad imati dva tatamija, prerasti će u turnir na koji ćemo pozvati i ostale klubove iz naše županije. Znate, čini mi se kako nema obitelji u Konavlima da najmanje jedan njezin član nije bio član našeg kluba u ovih dvadeset i nešto godina od kada smo u Konavlima pokrenuli judo, a radili smo ne samo u Cavtatu, već u Čilipima, pa na Grudi, prvo u staroj školi, a potom kad se izgradila u dvorani Osnovne škole Gruda. Znali smo imati, kad smo imali dobre uvjete za rad, i po 120 malih judoka u klubu, 80-ak u Cavtatu i Čilipima, te još 40-ak u sekciji na Grudi. Vjerujem kako će opet biti tako – poželio je Bečić, vlasnik crnog pojasa 5. DAN.

  Pohvalio se kako je iz Judo kluba Konavle Cavtat najbolja sportašica Općine Konavle u 2018. godini – Petra Đurković, kako je i prošle godine klub nastavio osvajati medalje na državnim prvenstvima.
  – Trudimo se. Radimo. Nismo posustali ni kad je bilo teško, a posljednjih godina je uistinu bilo teško raditi. Ponavljam, strunjače više nisu ublažavale ni pad na treninzima. Sad za koji dan stižu nove. Presretni smo svi zbog toga. Bolji poklon naša djeca nisu mogla dobiti – podvukao je Bečić.