• TENISKE NADE

  Mladi Splićanin drugi reket Europe

  Splićanin Mili Poljičak drugi je tenisač u Europi u uzrastu do 14 godina.

  No, idemo redom.

  Odlične vijesti stigle su za hrvatski tenis iz Češke gdje je hrvatska reprezentacija u uzrastu do 14 godina osvojila europski Winter Cup.
  U dresu reprezentacije nastupili su Dino Prižmić, Mili Poljičak i Noa Vukadin, a vodio ih je izbornik Igor Blažević. Naši su momci u finalu sa 2:1 pobijedili Italiju, nakon što je Prižmić izgubio od 2:6, 4:6 od Petera Buldorinija, Poljičak je sa 6:2, 6:2 nadigrao Ciavarellu da bi potom u paru s Prižmićem pobijedio talijansku kombinaciju Ciavarella/Minighini 7:5, 7:6 (3).
  Osvajanje europske titule u dresu reprezentacije donijelo je veliki skok na europskoj rang listi Miliju Poljičku, splitskom tenisaču koji je član TK Pomak, a radi i trenira na Baterijama, na terenima na kojima je “stvoren” i Mate Pavić, ponajbolji svjetski igrač parova. Proteklog ponedjeljka Mili se tako našao na drugom mjestu u Europi što je doista iznimno ostvarenje za ovog mladog splitskog tenisača. Pobijedio je u svim pojedinačnim mečevima na završnici u Češkoj, a isto je tako uspješan bio i u dvobojima parova.
  Mili kralju – slali su mu čestitke na facebook profilima izbornika Blaževića, kao i na svim ostalim profilima na kojima se dijelila velika vijest.
  Oni koji ga poznaju s oduševljenjem govore o njegovim mečevima, pobjedama i o načinu na koji Poljičak igra protiv svojih protivnika. Njegovi mečevi, kažu, imaju pravu fabulu, od uvoda preko zapleta, vrhunca i raspleta, a protivnici se, pogotovo oni koji ga ne poznaju, teško snalaze u njegovoj igri i njegovim “igricama” na terenu, izgube se u skraćenim loptama i ostalim trikovima iz rukava ovog splitskog majstora u uzletu.
  I Mili Poljičak “proizvod” je Jakova Pavića, oca našeg rečenog dubl asa Mate Pavića. Jakov s Milijem već godinama radi na Baterijama. Milijeva je posebnost što je odradio i niz treninga/sparinga s rekreativcima koji igraju na terenima na Baterijama što mu je nedvojbeno donijelo taj vic u igri. Vjerujemo da je pre dnjim još niz velikih rezultata.

   

  Europska rang lista do 14 godina
  1. Mikhail Gorokhov (Rusija) 690
  2. Mili Poljičak (Hrvatska) 490
  3. Constantinos Koshis (Cipar) 465
  4. Konstantin Zhzhenov (Rusija) 455
  5. Artur Kukasian (Rusija) 430
  6. Cesar Bouchelaghem (Francuska) 410
  7. Togan Tokac (Turska) 395
  8. Matthew William Donald (Češka) 385
  9. Filip Pieczonka (Poljska)385
  10. Dino Prižmić (Hrvatska) 381