• Splićani u Trevisu

    Mladi ragbijaši Nade guštali na najjačem turniru u Europi

    Najmlađi pripadnici Ragbi kluba Nada Split, članovi Ragbi škole, protekli vikend proveli su u Italiji na najvećem europskom dječjem ragbi turniru “Torneo Mini Rugby Citta di Treviso”. Na turniru u pet uzrasnih kategorija od 6 do 14 godina tijekom dva dana nastupila je ukupno 331 momčad, te 10 ženskih sastava, s preko 4.000 sudionika iz Italije i Europe.
    Tijekom dva dana svaka momčad odigrala je prosječno 10 susreta što konačno znači preko 3000 odigranih susreta ukupno na igralištima u Trevisu i okolici. Najmlađe sudionike turnira u kategorijama do 6, 8 i 10 godina pratilo je čak oko 3000 roditelja. Veličanstven je to ugođaj i izvanredno sportsko iskustvo kako za sudionike tako i za njihove roditelje.
    Nadine momčadi nastupale su u kategorijama do 8., 10, i 12. godina. Najbolji plasman zabilježila je Nadina ekipa uzrasta do 10 godina koja je odigrala ukupno 11 utakmica, (4 pobjede, 2 remija, 5 poraza), te se plasirala na 50. mjesto među 85 sastava u ovoj kategoriji. Momčad U-8 odigrala je 12 susreta te zauzela 68 mjesto od 92 momčadi, dok je ekipa u kategoriji do 12 godina zauzela 59 mjesto od 68 momčadi.
    Rezultati su očekivani s obzirom da zbog pomanjkanja konkurencije u Hrvatskoj nema organiziranih natjecanja u ovim uzrastima. Upravo iz tih razloga Ragbi klub Nada je redovit sudionik turnira u Trevisu, a svaki put sa sobom povede i nekoliko pripadnika Ragbi kluba Brač kako bi i djeca s tog otoka imala prigodu usporediti se sa drugim momčadima i steći prva prava ragbijaška iskustva. Pozitivni duh koji vlada na ovom izvanrednom turniru kojeg organizira Ragbi klub Benetton Treviso svima ostaje kao draga uspomena i motiv za daljnje bavljenje ovim sportom. Kao sport u kojem se izuzetno cijeni i poštuje svaki rezultat, te s kodeksom ponašanja na terenu i tribinama ragbi je posebno poštovan unutar cijele sportske zajednice.