• Ženski nogometni klub Split

  Proslavili prvih deset godina kluba

   

  Aktualne osvajačice kupa Hrvatske koje kao jedina neporažena ekipa jurišaju i prema povijesnom prvom naslovu prvakinja, desetljeće postojanja proslavile su u splitskom restoranu “Stari mornar”. Nizale su se prigodne riječi domaćina, predsjednice Vinke Fabjanac, sportskog direktora Alena Moharića koji je digao klub na još viši nivo i pričao o četverogodišnjem programu razvoja, obraćanja gostiju, posebne zahvale zaslužnicima, uz glazbenu kulisu banda Bambola, dok se na ekranu vrtjela povijest prvih deset godina kluba s Parka mladeži.

  Među više od stotinu uzvanika bili su i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, visoko izaslanstvo HNS-a na čelu s članom Izvršnog odbora i predsjednikom Komisije za ženski nogomet Josipom Kuterovcem, predsjednik Županijskog saveza Marko Erceg, sportski prijatelji iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije… Posebne zahvale iz ruku čelnika kluba dobili su (ili će ih dobiti naknadno) Splitski savez sportova, Odsjek za sport grada Splita, RNK Split u čije je ime nagradu preuzeo predsjednik Slaven Žužul, Jakša Tomić, suosnivačica kluba Jelena Glavaš, tvrtka ABEL (Josip Božanić), HNTV (Silvija Glavić), NSŽSD, Hotel Panorama Prelog (Dragica Domjanić), suosnivač kluba Krsto Vranješ, Mario Gudelj, župan Boban, predstavnici sponzora i prijatelji kluba Bauirzhan Abdubaitov, Amer Klimeta, Aleksandar Savanović, Damir Dominić…

  Blizu povijesne titula prvaka

  Sve je počelo 21. siječnja 2009., gotovo od nule, a sada je Split na pragu toga da postane najbolji sastav u državi, da prekine dvanaest godina dugu dominaciju Osijeka.

  – Hvala vam svima na pomoći, bez vas ne bismo sve ovo uspjeli napraviti. Bilo je teško, ali trudili smo se, nismo odustajali. Iskreno, nismo ni očekivali da ćemo ovo postići. Ovo je čudo. A naš najveći uspjeh su ove djevojčice ovdje, one su naša budućnost – naglasila je Fabjanac.

  No, kakav bi to bio rođendan kada i slavljenici ne bi dobili poklone. Jedan od takvih, maketu, donijeli su sportski direktor ŽNK Neretva iz Metkovića Ante Boras i kapetanica Veronika Terzić.

  – Poklanjamo vam ovu neretvansku lađu, simbol našeg kraja, da s njom zaplovite i prema Ligi prvakinja! – poželio im je Boras