• GIMNASTIČKI KLUB SPLIT

    Mali vježbači nastupili u čast Marije Vujnović

    Od 1948. kada je počelo poslijeratno obnavljanje gimnastike do 2016., prošlo je 68 godina. Tijekom tih 68 godina kroz dvorane nekadašnjeg “Partizana” a potom “Splita” prošle su brojne generacije vježbačica, odraslo je nekoliko tisuća djece kojima je gimnastika bila odskočna daska za neki drugi sport ili pak život…

    Jedina konstanta tijekom cijelog tog vremena, svojevrsna ikona splitske gimnastike koja je obilježila sva razdoblja njene povijesti, bila je nekadašnja državna prvakinja, vrsna trenerica, međunarodna sutkinja i počasna tajnica gimnastičkog kluba “Split” naša teta Marija. Svojom predanošću i neumornim radom ostavila je neizbrisiv trag na svima nama, a naročito u Hrvatskoj gimnastici, te u njenu čast organiziramo 1. međunarodni memorijalni turnir Marije Vujnović”. Zapisano je tako na web stranici GK Split prošle godine, a ove je “memorijal” doživio drugo izdanje s pregršt mladih gimnastičarki i gimnastičara na spravama u Poljudu.
    – Da se ponovo rodim opet bih isto izabrala. Život sam posvetila gimnastici i djeci. Premda nisam imala vlastitu djecu imala sam tu privilegiju i divnu zadaću da kroz sport odgojim stotine djece. Svaka generacija ostavila je neki svoj specifični “timbar”, a mislim da sam i ja svakoj osobi u čijem sam odgoju sudjelovala ostavila traga. Da, za mene je uvijek na prvom mjestu “rad-red-disciplina”. Stroga sam i zahtjevna, ali s ciljem, a on nije isključivo sportski već i ljudski. Povratna informacija uspješnosti i zadovoljstva mi je kad me moje bivše gimnasičarke sretnu na ulici i srdačno me zagrle. To mi ispuni srce i znam da je sve bilo sa svrhom. Uvijek sam se radovala njihovim uspjesima u životu van dvorane, pratila njihovo školovanje i posebno ih poticala da završe fakultet. Upravo ti njihovi životni rezultati pokazatelj su vrijednosti usađenih kroz sport – govorila je Marija Vujnović. Bila bi sretna da danas može vidjeti mlade na djelu, ali i sretna i ponosna što se natječu u spomen na njezin lik i djelo.