• PREDAVANJE U KNJIŽNICI TRSTENIK

    Kako biti podrška djetetu sportašu

    U utorak 27. studenoga u 18 sati u knjižnici “Trstenik” održat će se predavanje “Uloga roditelja u razvoju djece i mladih sportaša” licenciranih sportskih psihologinja Nataše Stefanovski i Vedrane Radić Brajnov.
    Na predavanju će se pričati o tome kako biti podrška djetetu sportašu, kako učiti iz sportskog poraza, koje karakteristike imaju roditelji uspješnih sportaša, koje su dobrobiti bavljenja sportom, kako biti roditelj, a ne trener djeteta sportaša, koji su razlozi odustajanja djece i mladih od sporta i mnoge druge teme.
    – Kako od trenera, tako i od roditelja ovisi hoće li sportaš baveći se sportom razviti: osjećaj osobne vrijednosti i samopouzdanja, komunikacijske vještine, spremnost na suradnju i timski rad, suosjećajnost, odgovornost, ustrajnost, poštivanje drugih, toleranciju i sposobnost nositi se s pobjedama i porazima u svakodnevnom životu – kažu predavačice, obje Splićanke s dugogodišnjim iskustvom u psihologiji sporta. Na psihološkoj pripremi sportaša rade sa sportašima različitih sportova: streljaštvo, vaterpolo, nogomet, tenis, judo, taekwondo, jedrenje, ragbi, gimnastika, košarka, mačevanje, kuglanje, karate, boks, a do sada su radile s više od 150 sportaša kroz individualne i grupne oblike rada