• Prvenstvo u judu

  Hvarani osvojili Klis

  Na otvorenom prvenstvu Klisa u judu, osim najmlađih natjecatelja kluba domaćina, nastupili su i njihove kolege iz Kučića, Podstrane, Omiša i Splita te s otoka Hvara. Otočanima je to zapravo bilo peto gostovanje kod prijateljskog kluba “Tempo” na Klisu, kojeg vodi prof. Ivica Zelić sa suradnicima, gdje nikad ranije nisu osvojili više od 20 medalja kao ovaj put, pogotovo ne zlatnih.
  Zlatom se na Klisu okitilo čak sedam hvarskih judaša: Marko Breškić, Toma Bojanić, Filip Drača, Nikola Pavlović,Jerko Pavlović, Cvita Budrović i Lori Plenković, dok je srebro zaslužilo njih osam:Patrik Krešić, Toni Šarić, Leona Beserminji, Enna Jurić, Emanuela Dražić,Spiro Milidragović, Tin Lupi i Frane Barbić. Istodobno su brončane medalje na svoj škoj ponijeli: Josip Nikić, Roko Miličić,Rosana Aljinović, Stipe Jerković, Anđela Roić i Đani Roić.

  Hvar, 200519.
  Mladi judasi s otoka Hvara su na Klisu osvojili vise od 20 medalja,
  Na slici su mladi judasi s otoka Hvara, zajedno s trenerima, roditeljima i pratnjom na kliskoj tvrdjavi,
  Foto: Mirko Crncevic / Cropix

  Dakle, mladi judaši su na Klisu osvojili more medalja, da bi nakon toga zajedno s trenerima, pratnjom i roditeljima pohodili klišku tvrđavu. Sve u svemu zanimljiv sportski izlet, a postignuti rezultati potvrđuju da je uprava AJK “Student” iz Splita povukla pravi potez kada je odlučila širiti judo i na Otok sunca, gdje je ono već uhvatilo korijene. Istini za volju mnogi se pitaju gdje će im još biti kraj kada uskoro dobiju kombi vozilo kojim će, na ponos hvarskih entuzijasta Ilije Ćalete i Tonija Lučića, te trenera Renata Šćulca i prof. Ivana Rebića, moći putovati na brojna natjecanja diljem Lijepe Naše.