• TREĆAŠI OŠ 'DOBRI' POBJEDNICI NATJECANJA

  Anja, Laura i Mario otkrili su veliku tajnu Dioklecijanove škrinjice

  Anja Trumbić (10) i Laura Paić (9) iz 3.a razreda i Mario Maucieri iz 3.b razreda Osnovne škole “Dobri” pobjednici su ovogodišnjeg kviza “Dioklecijanova škrinjica”, koji je u organizaciji Grada održan u Vili Dalmaciji.
  Troje mališana iz osmoljetke u središtu grada pokazalo je zavidno znanje i jedini su točno odgovorili na sva postavljena pitanja u sklopu završnice nadmetanja, koje je tijekom proteklih mjeseci okupilo polaznike gotovo svih splitskih osnovnih škola.

  Osim samih trećaša, za to su najzaslužnije njihove učiteljice Ivana Meštrović, koja je s njima i započela pripremu za natjecanje, te Dubravka Sršen (trenutačna zamjena za učiteljicu Meštrović) koja je rad s djecom privela kraju i koja ih je i vodila na samoj završnici “Dioklecijanove škrinjice”.
  – Za ovaj kviz bilo je potrebno zaista zavidno znanje o povijesti Dioklecijanove palače. Čak i oni koji su bili zaduženi za pripremanje pitanja za kviz rekli su kako na mnoga pitanja o carevoj palači ne bi znali odgovoriti ni stariji. Bila su tri kruga pitanja i jedino suTanjaLaura Mario točno odgovorili na sva pitanja – ponosno će učiteljica Dubravka, kojoj ovo nije bila prva završnica tog učeničkog nadmetanja, jer je prije šest godina vodila ekipu OŠ “Mertojak”.

  Na pitanja iz kviza odgovaralo se usmeno, a osim školaraca s Dobrog, u finalu su bili njihovi vršnjaci iz osmoljetki “Marjan” i “Mertojak”.
  – Moram zaista pohvaliti djecu jer su oni i za vrijeme uskrsnih praznika dolazili u školu i učili sve o Dioklecijanovoj palači, a sve kako bi postigli što bolji rezultat na kvizu – ističe Sršen.
  Na svoje učenike posebno je ponosna Mirjana Dodig, ravnateljica OŠ “Dobri”.
  – Ovaj kviz je izvanredna stvar za sve učenike koji na njemu sudjeluju. Na taj način imaju šansu naučiti sve o Dioklecijanovoj palači, što često ne znaju ni odrasli. Djeca uče o baštini svoga grada. Svi mi u školi jako smo ponosni na njihov uspjeh – naglašava ravnateljica.

  Čak i oni koji su bili zaduženi za pripremanje pitanja za kviz rekli su kako na mnoga pitanja o carevoj palači ne bi znali odgovor ni stariji – ističe učiteljica Dubravka Sršen